Wie ben ik

Hallo, ik ben Daria Ashurova, oprichter van AD Language Support.

Afgestudeerd in Rusland in de richting kinderpsychologie en -pedagogie met aanvullend diploma "leerkracht Engels", heb ik mijn ervaring opgedaan in het Russisch bedrijf als onderzoekster op het vlak van bedrijfscultuur en personeelsmotivatie.

Na mijn verhuis naar België heb ik me vooral verdiept in de nieuwe taal - Nederlands, waarvoor ik behalve de taalcursussen ook de opleiding sociaal tolken heb gevolgd en werd ervoor gecertificeerd. Als vrijwilliger heb ik de tolkopdrachten bij de ziekenhuizen, opvangcentra voor vluchtelingen, scholen,... uitgevoerd.

Na de beëdiging bij de rechtbank van Brugge (2008) en de aanvang van de job als trajectbegeleider inburgering, heb ik me vooral gefocust op de schriftelijke vertalingen.

Ik heb een aantal jaar gewerkt als begeleider van veranderingsprocessen in de organisaties (vn. in het onderwijs) rond o. a. ouderbetrokkenheid en talenbeleid / meertaligheid. Daarna heb ik aan het project rond het functioneel gebruik van thuistalen in het leerproces (Functioneel meertalig leren, secundair onderwijs) gewerkt en heb ik het Russisch aan meertalige kinderen gegeven. Daarnaast ben ik een trotse mama van drie meertalige kinderen:)

Op dit moment ben ik opgenomen in het Belgisch (tijdelijk) nationaal register voor beëdigde vertalers en tolken (tweede eedaflegging; zie attest onderaan) en heb ik het professionaleseringstraject voor beëdigde vertalers bij de Universiteit Gent met succes afgerond (2019-2020). 

Daarbij heb ik de cursus Taalanalyse bij de Hogeschool Thomas More Antwerpen gevolgd om te kunnen bijdragen tot de taaldiagnostiek van meertalige kinderen (2019-2020).  

Mijn CV en diploma's vindt je onderaan. 

Vanuit mijn passie voor taal en de "meer"-talige realiteit van onze diverse samenleving heb ik AD Language Support opgericht. 

So, let's get connected!