Over ons

Hallo, ik ben Daria Ashurova, oprichter van AD Language Support.

Afgestudeerd in Rusland in de richting kinderpsychologie en -pedagogie met aanvullend diploma "leerkracht Engels", heb ik mijn ervaring opgedaan in een Russisch bedrijf als onderzoekster op het vlak van bedrijfscultuur en personeelsmotivatie.

Na mijn verhuis naar België heb ik me vooral verdiept in de nieuwe taal - Nederlands, waarvoor ik behalve de taalcursussen ook de opleiding sociaal tolken heb gevolgd en werd gecertificeerd. Als vrijwilliger heb ik de tolkopdrachten bij de ziekenhuizen, opvangcentra voor vluchtelingen, scholen,... uitgevoerd.

Na de beëdiging bij de rechtbank van Brugge (2008) en de aanvang van de job als trajectbegeleider inburgering, heb ik me vooral gefocust op de schriftelijke vertalingen.

Ik heb een aantal jaar gewerkt als begeleider van veranderingsprocessen in de organisaties (vn. in het onderwijs) rond o. a. ouderbetrokkenheid en talenbeleid / meertaligheid. Daarna heb ik aan het project rond het functioneel gebruik van thuistalen in het leerproces (Functioneel meertalig leren, secundair onderwijs) gewerkt en heb ik het Russisch aan meertalige kinderen gegeven. Daarnaast ben ik een trotse mama van drie meertalige kinderen:)

Vanuit mijn passie voor taal en de "meer"-talige realiteit van onze diverse samenleving heb ik AD Language Support opgericht. So, let's get connected!