Over ons

Hallo, ik ben Daria Ashurova, oprichter van AD Language Support.

Afgestudeerd in Rusland als kinderpsychologe met aanvullend diploma leerkracht Engels, heb ik mijn ervaring opgedaan in een Russisch bedrijf als onderzoekster op het vlak van bedrijfscultuur en personeelsmotivatie.

Na mijn verhuis naar België heb ik me vooral verdiept in de nieuwe taal - Nederlands, waarvoor ik behalve de taalcursussen ook de opleiding sociaal tolken heb gevolgd en werd gecertificeerd. Als vrijwilliger heb ik tolkopdrachten bij de ziekenhuizen, opvangcentra voor vluchtelingen, scholen,... uitgevoerd.

Na de beëdiging bij de rechtbank van Brugge (2008) en de aanvang van de job als trajectbegeleider inburgering, heb ik me vooral gefocust op schriftelijke vertalingen.

Ik heb een aantal jaar gewerkt ik als begeleider van veranderingsprocessen in de organisaties, die te maken hebben met diversiteitsbeleid en onder andere meertaligheid. Nu werk ik aan het project rond het functioneel inzetten van de thuistalen van de jongeren in het leerproces en geef ik Russisch aan meertalige kinderen.  Daarnaast ben ik een trotse mama van drie meertalige kinderen.

Vanuit mijn passie voor taal en de "meer"-talige realiteit van onze diverse samenleving heb ik AD Language Support opgericht. So, let's get connected!