Corona in het land

13-03-2020

De scholen van jouw kinderen sluiten, de cursussen en trainingen gaan niet door, de vergaderingen worden afgelast, zelfs je favoriete yogalessen vallen in het water... De aanwezigheid van de Corona-virus is plots zeer voelbaar geworden: het is niet meer ergens er ver vandaan, maar echt hier en nu, in ons rustig (of minder rustig) leventje.

Toch staat het leven niet stil: de diensten passen hun werkwijze in de mate van het mogelijke aan. Het vertalen en de legalisatie van je documenten is ook nog altijd mogelijk (zelfs met de gesloten deuren en zelfbediening bij de burgerlijke griffie; vanaf 22/03/2020 zijn de legalisaties enkel per post nog mogelijk). Ik werk al heel vaak met de klanten per mail en per post, nu is het de uitgelezen kans om nog meer vanuit onze luie zetel te werken:))

Hierbij paar tips:

  • Scan te vertalen documenten en bezorg ze aan mij per mail.
  • Als je mijn prijsvoorstel goed vindt, start ik de vertaling op. Bij vragen of onduidelijkheden contacteren we elkaar telefonisch of per mail.
  • Indien nodig, legaliseer ik de vertalingen bij de rechtbank (per post). Na paar dagen zijn ze klaar (afhankelijk van de werking van de post).
  • De vertaling kan ik uiteraard per mail aan je bezorgen als er geen legalisatie van de rechtbank nodig is en / of mijn digitale handtekening voldoende is (indien relevant) of als de scan van de gelegaliseerde vertaling voldoende is voor de diensten waar je de vertaling moet afleveren (check daarom op voorhand bij deze diensten welke vertaling exact ze nodig hebben).
  • Indien je de gelegaliseerde originele  vertaling (en geen kopie) nodig hebt, kan je de optie "verzending per post" kiezen (zie tarieven). Hou erbij rekening mee dat het ook paar dagen in beslag kan nemen. Stel dus de vertaling niet te lang uit.
  • Wil / moet je de vertaling toch zelf bij mij afhalen? Het kan nog altijd, maar dan schud ik je hand even niet en draag ik een masker:)))

Ik wens ons allen een gezellige thuistijd toe: een gelegenheid om de dingen te doen waar we meestal geen tijd voor vinden. En goed uitzieken als de Corona toch toeslaat, maar vooral goed en gezond blijven!

P. S. Nu dat het nog kan, even genieten van een theetje en een taartje in mijn favoriete koffiehuis, want vanaf morgen gaan ze dicht voor meerdere weken. Dat vind ik het spijtigste van het hele verhaal...

Liefs, Daria Ashurova